Prajitura cu iaurt, visine si frisca

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 30 Apr 2015 | 7135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • 300 ml iaurt gras
  • 1 plic gelatina
  • un pachet mare de piscoturi
  • 300 g visine proaspete sau congelate
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • o ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt, visine si frisca:

Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu  restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.  

Se bate frisca. Gelatina se  hidrateaza cu 100 ml apa. Se pune pe foc pana se dizolva. Gelatina se amesteca cu iaurtul, iaurtul se pune treptat in gelatina, apoi se adauga si frisca batuta.

Pentru inmuierea piscoturilor se poate face un sirop din apa cu zahar.

Se aseaza un rand de piscoturi insiropate putin, se pun apoi bucati mici de ciocolata si un strat de crema. Peste crema se intinde jeleul de visine apoi un alt strat de crema. Peste crema se pun din nou bucati mici de ciocolata apoi al doilea rand de piscoturi. Se imbraca toata prajitura in crema si se orneaza cu ciocolata topita si visine tavalite in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt, visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine